درختان میوه به درختانی گفته میشود که دارای میوه میباشند.
(ساختارهایی که از تخمدان رسیده یک گل که دارای یک یا چند دانه است تشکیل شده است.)
بنابراین چون تمام درختان گیاهان گلدار میوه تولید میکنند (همه درختان بهجز سرخس و بازدانگان) این اصطلاح
در باغداری در مورد درختانی بکار میرود که میوه آنها مورد مصرف غذایی انسان قرار میگیرد.
انواع میوهها در جای دیگری تعریف و توصیف خواهند شد (برای اطلاعات بیشتر و به دست آوری درختان میوه میتوانید
به سایت روبینیا گاردن مراجعه کرده و محصول مناسب خود را خریداری کنید.)
میوه یک ارزش غذایی دارد و بعضی درختان دارای میوه مغزدار مثل گردو میباشد.
در ادامه باهم درمورد اینکه چند نوع درختان میوه وجود دارد،
از کجا میتوانیم درختان میوه را تهیه کنیم و اطلاعاتی ازاینقبیل آشنا خواهیم شد.
ما در محیط اطرافمان هزاران درخت میوه داریم که نمونه کوچکی از آن را برایتان نام میبرم:
در ادامه با انواع درختان آشنا خواهیم شد.
یکی از انواع درختان میوه، توت سفید است.
درخت توت سفید یکی از ارقام درختان توت میباشد میوهاین درخت به رنگ سفید بوده و در نهالستان ها درخت توت سفید تولید می شود.
ارتفاع درخت توت سفید ۱۵ تا ۱۸ متر و قطر آن ۱ تا ۱.۵ متر میباشد.
پوست این درختان در مرحله جوانی خاکستری روشن و سپس خاکستری و قهوهای میگردد.
تاج بزرگ آنها ابتدا تخممرغی یا کروی چتری میباشد. دارای شاخههای خاکستری متمایل به زرد متعدد با انشعابات زیاد است.
درخت توت سفید، بزرگ، تنومند و دارای برگهای پهن است که در تغذیه کرمهای ابریشم مورداستفاده قرار میگیرد.
قسمتهایی که در تغذیه و پزشکی مورداستفاده قرار میگیرند، عبارت است از: میوه، برگ، شیره، پوست شاخههای تازه.
توت سفید میوهای آبدار، ریز، شیرین و لذیذ است.
توت سفید تازه را برای مصارف در زمستان خشک کرده و مانند کشمش میخورند.
نمونه دیگری از درختان میوه درخت انگور است. انگور سیاه یا انگور سیاه دانه سردشت، یکی از درختان انگور میباشد.
انگور سیاه نوعی از انگور است که از عصاره پوست انگور یا اِنوسیانینا است. (اِنوسیانینا یک ماده رنگی است)
از پوست بعضی از انگورها در تهیه شربت استفاده میشود که در ایتالیا و آمریکا و ایران تهیه میشود.
درخت انگور سیاه یکی از درختهای خوب در خانواده انگورها است.
زمان برداشت میوه آن مهرماه میباشد و نهال انگور در برابر سرمای ۲۵ درجه و گرمای ۴۰ درجه مقاوم است.
نوع دیگر درختان میوه درخت آلبالو است. درخت آلبالو انواع مختلفی دارد
در ادامه باهم با درخت آلبالوی گوشوارهای آشنا خواهیم شد. درخت آلبالو گوشوارهای یکی از ارقام درخت آلبالو میباشد.
درخت آلبالو در برابر سرمای بهاره و برخی آفات مقاوم است.
نهال آلبالو گوشوارهای از نهالهای پیوندی است که رنگ درخت آن قهوهای بوده، رنگ میوه آن قرمز کمرنگ و دارای میوهای ترشوشیرین است.
این نوع درخت آلبالو مانند درخت آلبالوهای دیگر ۳ تا ۱۰ متر طول دارد.
صد گرم آلبالو ۱۶ گرم مواد قندی، ۸۵/۰ گرم پروتئین و ۶/۸ کالری دارد.
علاوه بر این صد گرم آن حدود ۵۰ میلیگرم کلسیم، ۲۰ میلیگرم فسفر، ۱ میلیگرم آهن، ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین آ، ۱۴/۰ میلیگرم تیامین، ۵ میلیگرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد.
برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از جمله میتوان به ارزش آن
در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماریهای تبدار اشاره کرد.
دمکرده آلبالو خاصیت ادرارآور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند.
از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و یکی از
پر طرفدارترین لیکورهای جهان ویشنوکا است و در موارد دیگر استفاده میشود.
گیلاس نیز جزء دیگری از درختان میوه است که انواع مختلفی دارد.
درخت گیلاس تک دانه یکی از ارقام خوب درخت گیلاس میباشد که میوه این گیلاس به رنگ سیاه است.
درخت این گیلاس از درخت های پیوندی پایه آلبالو تلخ و آلبالو شیرین میباشد
که از جزایر دریای خزر وارد آسیا و اروپا شده است.
این رقم از درخت گیلاس بهصورت پراکنده رشد میکند و گیلاس
باکیفیت بالا و پربار باقابلیت حملونقل مناسب، بازارپسندی خوبی دارد.
این نوع گیلاس در مقابل سرمای ۲۵ درجه و گرمای ۵۰ درجه مقاوم میباشد.
میوه این نوع گیلاس اکثراً برای کمپوتسازی مناسب است. میتوانید انواع درختان را در فروشگاه اینترنتی روبینیا گاردن تهیه نمایید.
میوه گیلاسی که خریدوفروش میشود معمولاً ارقام گونههای محدودی
مانند: گیلاس شیرین (گیلاس خودرو) و گیلاس ترش (آلبالو) هستند.
گیلاس وحشی ممکن است به هر یک از گونههایی که بدون کاشتن رشد میکنند گفته شود.
سیب جزء درختان میوه است که عضوی از خانواده گل سرخیان بوده و در طول تاریخ کشت میشده است.
بیشتر گروه سیبها به گونه پیوندیهای آن تعلق دارند.
اجداد وحشی سیبها احتمالاً (درختی به نام Malus sieversii که فاقد اسم همگانی است) بود که هنوز هم در قزاقستان یافت میشود.
محققان در حال مطالعه روی M. sieversii که در برابر بسیاری از بیماریها و آفات مقاوم است میباشند تا بتوانند یک سیب مقاومتر در برابر سرما به وجود آورند.
در کلیه مناطق آبوهوایی خنک، سیب غذای بسیار مهمی بوده است.
نسبت به سایر میوههای درختی (احتمالاً” بهجز مرکبات) سیب را میتوان برای ماهها انبار نمود درحالیکه همچنان ارزش غذایی خود را حفظ میکند.
سیبهای زمستانی که در اواخر پاییز چیده شده اند در دمای بالای انجماد در سردخانه یا اتاق سیب نگهداری می شوند.
درختان میوه سیب با خود، آمیزش پذیر نیستند و نیاز به گردهافشانی بهصورت دگرگشنی دارند.
مدیریت گردهافشانی بخش مهمی از پرورش درخت سیب محسوب میشود.
قبل از کاشت درخت مرتب کردن تولید کنندگان گرده بسیار مهم است (گونههای سیب یا سیبچه که تأمینکننده گردههایی فراوان، رستنی و آمیزش پذیر هستند).
ممکن است باغهای میوه دارای ردیفهای یکدرمیان گونههای درختان سیبچه متناوب و یا شاخههای پیوند خورده سیبچه باشند.
بعضی گونهها گردههای بسیار معدود یا گردههای نابارور تولید میکنند بنابراین گردهافشانان خوبی بهحساب نمیآیند.
پرورشگاههای گلوگیاه خوب دارای لیست گشنی پذیری گردهافشانان هستند.
گاهی اوقات پرورش دهندگانی که دارای باغستانهای قدیمی با یکگونه درخت هستند
برای گردهافشانی، دستههایی از گلهای سیبچه را درون بشکه یا سطلهایی فراهم میکنند.
پرورش دهندگان خانگی که دارای یک درخت بوده و فاقد گونههای دیگر
در همسایگی اشان هستند نیز میتوانند از این روش البته در مقیاس کوچکتر استفاده کنند.
درختان میوه را میتوان بهصورت زیر دستهبندی کرد:
گیلاس: میوههای هستهدار شفتهای نوع Prunus گلها روی شاخههای ۲ ساله و ۲ سال به بالا تشکیل میشود
آلبالو: بهترین راه تکثیر خوابانیدن است ولی با قلمه نیز تکثیر میشود.
زرشک: نیمهگرمسیری
زیتون: نیمهگرمسیری
خرمالو: از میوههای بومی آسیاست
موز: جزء میوههای استوایـی و…
البته در ایران میوههای متعدد دیگری نیز وجود دارد که بهصورت وحشی پرکندهاند و به دلایل مختلف استفاده نمیشوند و یا در مناطق محلی استفاده میشود.
درختان میوه نقش مهمی در تأمین فضای سبز و مایحتاج غذایی منازل در ایران دارند
ولی اطلاعات مربوط به تنوع گونههای مثمره، اهمیت اقتصادی و روانی آنها در منازل بسیار محدود است.
بهمنظور برآورد اولیه تنوع زیست گونههای درختی مثمر در منازل ارومیه ۸۱ منزل به طور تصادفی ساده در مناطق مختلف انتخاب گردید و اطلاعات لازم
شامل سطح ملک، حیاط، سطح سبز، تعداد سکنه، نحوه طراحی باغ، کیفیت خاک، میزان علاقه به
پرورش درختان مثمر، نسبت درختان مثمر به غیر مثمر، عملکرد و کیفیت محصول، کیفیت میوه، دسترسی به خدمات کشاورزی، مهمترین مشکلات
باغ منزلها از طریق توزیع پرسشنامه و خوداظهاری مالکین تهیه گردید.
ماتریس دادهها ۸۱ مورد با ۱۸ متغیر در محیط SPSS آنالیز شدند.
بر اساس نتایج بهدستآمده تعداد ۱۸ گونه درخت مثمر با ارقامی بسیار متنوع با ترکیبی تاحدودی متفاوت در حیاط منازل شهر ارومیه وجود دارد
که در حکم گنجینه و کلکسیون بینظیری برای حفاظت این قبیل درختان محسوب میشود.
بیشترین فراوانی درختان مثمر در ارومیه مربوط به درختان انگور ۸/۱۱% گیلاس ۸/۱۰% آلبالو ۴/۱۰% و زردآلو ۲/۱۰ خرمالو و انجیر ۹-۸% و کمترین آن مربوط به هلو (۲%)، زیتون، ازگیل، فندق، به، گردو و بادام (کمتر از ۱%) بود.
فراوانی سایر درختان میوه شامل سیب و گلابی، گردو، توت/شاه توت، آلو/گوجه بین ۵ تا ۸% است.
نکته جالبتوجه وجود درختان کاملاً گرمسیری از قبیل موز در پاسیوی برخی منازل میباشد. بیش از ۹۸ % از مالکین به لحاظ تأمین زیبایی، سایه و محصول اولویت اول را به کشت درختان میوه اختصاص دادند.
غالب مالکین باغات خانگی خود را به طور سلیقهای طراحی کردهاند و اکثر آنها در انتخاب درخت و رقم مناسب، موقعیت کاشت و تربیت درختان و کنترل آفات و امراض از مشکل برخوردار بودند.
بیش از ۹۸ % از مالکین برای کنترل آفات به سمپاشی درختان خود اقدام نمودهاند.
در مقایسه مقدار زمانی که هر مالک یا سکنه صرف رسیدگی به درختان میکنند بسیار اندک بود، درحالیکه این فعالیت نوعی سرگرمی مسرت بخشی است که ضرورت آموزش به خانوادههای محترم در این زمینه را میرساند.
بدون تردید ترویج الگوهای موفق باغداری در منزل، تقویت بخش خصوصی در زمینه تحقیق و ارائه الگوهای مناسب فضای سبز و خدمات نگهداری در منازل زمینه را برای بهبود کمی و کیفی این محصولات فراهم میکند.
درختان نیز مثل سایر موجودات زنده روی کره زمین فواید بسیار فراوانی دارند.
از جمله مزایای درختان برای ما انسانها و دیگر موجودات زنده این است که آنها با پدیده گسترش گازهای گلخانهای مبارزه میکنند.
درختان و سایر گیاهان توانایی تصفیه هوا را نیز دارند، همچنین اکسیژن تازه را در اختیار ما قرار میدهند.
بیشک شما هم در یک روز گرم تابستانی برای فرار از شر تابش آفتاب به سایه درختان پناه آوردهاید.
یکلحظه دنیای بدون درختان را تصور کنید، آیا میتوان بدون وجود آنها به زندگی ادامه داد؟
گرمشدن کره زمین نتیجه بیش از حد انتشار گازهای گلخانهای در جو زمین است.
این گازها عمدتاً بهوسیله سوزاندن سوختهای فسیلی و همچنین ازبینبردن جنگلهای بارانی استوایی ایجاد میشوند.
همانطور که میدانید در پدیده گلخانهای گرمای حاصل از تابش نور خورشید
در میان گازهای گلخانهای محبوس شده در جو زمین به دام میافتند و این پدیده به گرمشدن زمین کمک میکند.
یکی از مهمترین گازهای گلخانهای دیاکسیدکربن (CO۲) است. همانطور که میدانید درختان با جذب دیاکسیدکربن، اکسیژن تولید میکنند.
یک مطالعه در این باره نشان میدهد که در هر یک هکتار جنگل قادر است، مساحتی حدود ۲۶۰۰۰ مایل (تقریباً ۵۰۰۰۰ هزار کیلومتر) را ظرف یک سال از وجود دیاکسیدکربن پاک کند.
بد نیست بدانید با گرمشدن زمین مساحت قطبها کاهش مییابد و آب شدن یخهای قطبی میتواند بسیار از سرزمینهای امروزی را زیر آب فروببرد.
جالب است بدانید که درختان میوه نیز قادر هستند بوها و گازهای آلاینده (اکسید نیتروژن، آمونیاک، دیاکسید گوگرد و اوزون) را جذب کنند.
آنها این ذرات مضر را به همراه هوا از طریق برگهای خود جذب کرده و علاوه بر اینکه اکسیژن تولید میکنند. این ذرات آلاینده را درون برگها و پوست تنه خود ذخیره میکنند.
درختان اکسیژن را فراهم میکنند.
درختان خیابانها و شهر را خنک میکند.
درختان انرژی را حفظ میکنند.
درختان آب را ذخیره میکنند.
درختان به جلوگیری از آلودگی آب کمک میکند.
درختان به جلوگیری از فرسایش خاک کمک میکند.
درختان از کودکان و دیگر انسانها در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکنند.
درختان نشانگر فصلها هستند و …
هرچقدر برایتان از درختان و درختهای میوه بگویم کم است.
با استفاده از درختان علاوه بر استفاده از میوههای آنان میتوانیم فضای سرسبزتر و زیباتری نیز داشته باشیم.
پیوند درختان میوه و انواع درختان تکنیکی در باغبانی است که در آن بافت گیاهان به همپیوند زده میشوند تا بعد از آن با هم رشد کنند.
موفقیت پیوند درختان میوه در این است که قسمت رگهدار دو گیاه به هم وصل شوند و با هم رشد کنند.
با پیوند درخت به هم باعث ثمر دادن زودتر از معمول درخت میشویم و قبل از اینکه مرحله نوجوانی خود را طی کنند میوه میدهند. در بسیاری از درختان میوهای، مرحله نوجوانی ممکن است ۵ تا ۹ سال طول بکشد ولی بعضی درختان مناطق استوایی نوجوانی میتواند تا ۱۵ سال نیز طول بکشد. پیوند درختان میوه میتواند منجر به میوه دهی فقط در ۲ سال شود.
جهت سرعت بخشی به فرایند بلوغ گیاهان دورگه میوهای نیز پیوند انجام میشود.
ممکن است میوه دهی گیاهان هیبریدی ۱۰ سال یا بیشتر طول بکشد ولی با پیوند درختان میوه میتوان زمان شکوفه دادن و میوه دهی را کاهش داد.
یکی دیگر از اهداف پیوند درختان میوه مستحکم کردن گیاهان ضعیفتر است. چون قلمه گیاهان ریشه ضعیفی دارند ولی ریشه گیاه دیگر توانایی مقاومت در برابر شرایط سخت را دارد، پیوند زدن دو گیاه باعث کمک به قلمه ضعیفتر میشود.
در مناطقی که آفات یا بیماریها در خاک وجود دارند و باعث جلوگیری از رشد و ثمردهی گیاهان میشوند، گیاهی که در برابر آفت و یا بیماری مقاوم است
به گیاه غیر مقاوم پیوند زده میشود تا بتواند به مرحله ثمردهی برسد که در غیر این صورت احتمال ثمردهی آن بسیار کم است.
جهت برآورده کردن نیاز درختان به گرده نیز پیوند درختان میوه مؤثر است.
درختان گردهافشان با گونه یکسان به طور پراکنده به درختان میوه پیوند زده میشوند تا در زمان شکوفه دهی نیاز به گرده برطرف شود.
در صنعت کشاورزی جهت حفظ یکپارچگی مزه و شکل و خصوصیات میوهها، پیوند درختان میوه انجام میشود تا تمام میوهها خصوصیات مطلوب یکسانی داشته باشند.
وقتی درختی را پیوند میزنیم میتوانیم تا حد زیادی از ویژگیهای آن اطمینان داشته باشیم
مثلاً اینکه در چه زمانی شکوفه میدهد، در چه زمانی شروع به میوه دهی میکند، ویژگیهای قابلپیشبینی مثل مقاومت به بیماریهای خاص یا مقاومت در برابر سرما یا گرما را دارد و میتوان انتظار داشت
که میوههای آن اندازه و کیفیت مشخص و از نوع خاصی باشند. با پیوند زدن میتوان از اینکه محصول نهایی چه خواهد بود تا حد خیلی خوبی اطمینان حاصل کرد.
میتوان با پیوند درختان میوه به یکدیگر درختی داشت که چند نوع میوه مختلف از یکگونه بدهند. برای مثال درخت سیبی که چند نوع مختلف میوه سیب بدهد.
باغبانی درختان رشتهای از علم کشاورزی است که با زندگی رویشی و زایشی و یا بهعبارتدیگر با مسائل کاشت و داشت و برداشت
تعداد معینی از رستنیها که در باغها و پارکها و در جنگلها نگهداری میشوند سروکار دارند.
از آن جایی که درختان میوه هرکدام تابع آبوهوا و شرایط رشدی مختلفی میباشند، لذا میوهجات مربوطه نیز به دستههای مختلفی
که عبارتاند از میوههای سردسیری مانند سیب، گلابی، گیلاس و غیره و میوههای نیمهگرمسیری
مانند پسته، مو و میوههای گرمسیری مانند خرما و موز و غیره تقسیم میگردند.
بدون شک رشته باغبانی درختان میوه در ایران دارای قدمت تاریخی چندین هزارساله میباشد،
برطبق شواهد موجود در زمانی که قوم آریا به فلات پارس آمدند
در این سرزمین که نقاط مختلف آن از لحاظ شرایط اقلیمی و طبیعی کاملاً متفاوت بود
با انواع متنوعی از گیاهان فصلی و چندینساله و همینطور انواع و اقسام درختان میوه و درختان جنگلی مواجه گردیدند.
به همین سبب پس از ورود آریاییها به بعد و در نتیجه هنر ذاتی و کارایی مردم
این مرزوبوم و منابع عظیم و غنی آن کشاورزی و همینطور باغبانی پس از مدتی به حد اعلای خود رسید.
برطبق نوشتهها، آثار عتیقه و فسیلهای بهدستآمده میتوان بهجرئت گفت
که استفاده از تکنیک و فنون کشاورزی و باغداری و بهطورکلی شناخت اولیه
از لحاظ مسائل کاشت، داشت و برداشت نباتات کشاورزی و باغی و همینطور هنر طراحی باغ و نگهداری از آن برای اولینبار از ایران سرچشمه گرفته است.
پادشاهان مادی کاخهای خود را اکثراً در باغات و جنگلها بنا مینمودند و علاقه بسیار زیادی به درختکاری و ایجاد باغات و فضای سبز داشتند.
گویا منوچهر شاه پیشداد اولین کسی بوده که تخم گلها و میوهها را از جنگل و کوهستانها به شهر آورده و در باغات خود به کشت آنان اقدام نموده است.
همینطور جمشید جم نیز علاقه وافری به گیاهان باغی و مخصوصاً انگور داشته است و برای اولینبار
بهصورت اتفاقی در دربار او از تخمیر انگور شراب تهیه شده است که آن را شاه داروس نامیدند.
جمشید جم برای بزمها و جشنهای مفصل شاهانه خود دستور داد که برای تهیه شراب بهاندازه کافی تاکستانهای بسیار زیادی در نواحی مختلف احداث نمایند.
بعدها توسط حکما و متخصصین و کارشناسان کارآزموده کتابهایی در زمینه رشتههای
کشاورزی و باغبانی برای بالابردن سطح اطلاعات و معلومات روستاییان در پرورش و تولید میوه و سایر گیاهان باغی و کشاورزی تدوین گردید و در دسترس کشاورزان قرار داده شد.
بنا بر گفتههای فوق معلوم میگردد که ایرانیان از زمانهای بسیار پیشین اکثراً
در امر باغبانی درختان تبحر داشته و در شناخت کشاورزی و پرورش و همینطور در احداث و طراحی باغات قدمهای مؤثر و مفید برداشتهاند،
چنانکه امروزه نیز میتوان حتی باغاتی را که حدود ۳۰۰ سال پیش احداث گردیدهاند بهخوبی مشاهده نمود.
خوشبختانه همان طوری که تاریخ معاصر ایران گواه است اراضی بسیار وسیعی برای
کشت و پرورش انواع درختان میوه و سبزیجات اختصاصیافته است و روزبهروز بر میزان تولید و سطح زیر کشت آن افزوده میگردد.
در زمینه گلکاری نیز اقدامات مؤثری انجام گردیده و گلخانههای سرپوشیده عظیمی
در نقاط مختلف ایران بهمنظور تولید انواع و اقسام گلهای زینتی تهیه و ساخته شده است.
هماکنون محققان و متخصصین زیادی در زمینه بهبود وضع باغبانی درختان در ایران فعالیت میکنند
و سعی مینمایند که بتوانند در راهحل مشکلات باغبانی و ازبینبردن عوامل محدودکننده کمکهای مؤثری را عرضه نمایند.
راندمان عملکرد در ایران عبارت است از کمبود آب و سیستمهای غلط آبیاری و استفاده از ارقام محلی کمبازده در برخی از ارقام و کاشت
در اقلیم نامناسب و سیستمهای سنتی احداث باغ و مدیریت باغات و عدم توجه
به مسئله کوددهی و حاصل خیزی خاک و عدم مبارزه صحیح با آفات و بیماریها و کمبود ماشینآلات کشاورزی و ضعف در مکانیزاسیون میباشد.
تغذیه صحیح افراد یک جامعه از زمان بارداری مادر و حتی قبل از آن شروع گردیده و پس از سپری شدن دوران شیرخوارگی تا سنین بلوغ و بالاخره تا دوران پیری ادامه پیدا میکند.
بهطورکلی هر فردی که از همان اوان کودکی با یک روش تغذیه صحیح پرورش یابد
مسلماً از لحاظ روانی و جسمی سلامت و در مقابل امراض و بیماریها مقاومت کافی خواهد داشت.
محققان و پزشکان و متخصصین علوم تغذیه پس از سالها تحقیق به این نتیجه رسیدهاند
که مخصوصاً وجود ویتامینهای مختلف و همینطور مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و ید در تغذیه برای رشد و نمو و سلامتی انسان بسیار مهم و ضروری میباشد.
کمبود ویتامینها در بدن اغلب سبب بروز بیماریهای مختلفی میگردد.
رستنیهای باغی مخصوصاً میوهها و سبزیهای غنی از ویتامینهای مختلف و مواد معدنی بوده و از لحاظ ارزش غذایی میتوان آنها را یکی از مهمترین منابع غذایی برای انسان به شمار آورد.
اهمیت تشخیص بیماریهای گیاهی بسیار زیاد است و به رشد با کیفیت گیاهان کمک میکند.
منبع:سایت روبینیاگاردن
با همین رباعی در وصف گل وگیاه (( این مدت عمر ما چو گل ده روز است / خندان لب و تازهروی میباید بود)) حضرت حافظ شیرازی اثربخش ترین مزایای نگه داری از گل و گیاه در منزل را به زیبایی میگوید: لب خندان و انرژی مثبت و تازه ای که همان صبح اول وقت زمانی که چشمانتان را برای روزی نو آغاز میکنید با تماشای سبزینه گی و زیبایی و استشمام بوی دل انگیز گل و گیاه، در مییابید.
خانه چهار دیواری است که در آن آدمی سکنی می کند. ( با توجه به معنی کلمه خانه در لغت نامه دهخدا) بنابراین نیاز است آدمی محل استراحت و آرامش خویش را با وسایل و طراحی داخلی مناسب بچیند. یکی از انتخاب های تزئینی و مناسب در منزل شما که علاوه بر طراحی دکوراسیون داخلی زیبا، بر سلامتی روح و جسم شما تاثیر مستقیم دارد، گل و گیاه هستند. که البته برای بهره مندی از مزایای نگه داری گل و گیاه در منزل باید جای مناسب برای این موجودات زنده انتخاب شود. در ابتدا این را میدانیم گیاه در جنگل باشد یا در خانه ی شما نیاز به نور دارد. که البته میزان نیاز هر گیاه به نور متفاوت هست. دومین نکته مهم دما هست و رابطه ای که دما و نور باهم دارند، با در نظر گرفتن این مطلب که دمای ایده آل برای بیشتر گیاهان آپارتمانی بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است. برخی گیاهان تمایل به گرما دارند و در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد، بهترین رشد را دارند ولی گیاهانی هستند که عاشق سرما هستند و در دمای بین ۱۵تا ۲۰ درجه سانتیگراد رشد بهینه دارند. سومین نکته رطوبت و فرار از فضای خشک است. که میتوانید با اسپری بر روی برگ گیاهان یا بخور آب در فضا رطوبت را هدیه داد.
مزایای نگه داری از گل و گیاه در منزل شگفت انگیز است، که مواردی از این مزایا و فواید به شرح ذیل میباشد:
اکنون که از مزایای نگه داری از گل و گیاه در منزل خود آگاه شدید، روبینیا گاردن با بهترین گل و گیاهان و تنوع فراوانی که مناسب هر نوع انتخاب شما هست، پیشنهادات خوبی دارد که حتی با نگاهی کوتاه بر صفحه آن میتوانید تصمیم خود را برای گلخانه منزل بگیرید و از فضای سبز خانه خویش لذت ببرید. و در آخر به قول هنرمند بزرگوار و دوست داشتنی خسرو شکیبایی بهتر بگم … یعنی بهتر بگم ما، معتقدیم خونه هرچی که باشه، باید سبز باشه. بله، سبز و همیشه سبز… .
منبع:سایت روبینیاگاردن
امروز با روشن شدن تاثیرات شگرف گیاهان بر روی زندگی انسان مراقبت ویژهای از گیاهان انجام میگیرد و انسان برای ادامه حیات خود به مراقبت از گیاهان نیاز دارد. یکی از وسیله هایی که برای مراقبت و به منظور جلوگیری از صدمه به گیاهان، از آن استفاده میکنند شمشاد زن می باشد. کاربرد شمشاد زن در طبیعت بسیار زیاد بوده و کمکهای زیادی برای مراقبت از گیاهان میکند.
یکی از وسیلههای مؤثر در طبیعت میباشد که کمک میکند بدون آسیب دیدن گیاهان آنها را هرس کرده و یا شاخه ها و برگ های اضافه آنها را جدا کنیم.
این وسیله در سه نوع شمشاد زن دستی و شمشاد زن برقی و شمشاد زن بنزینی در بازار موجود میباشد که هر یک برای کاربردهای مختلف ساخته شده است.
این وسیله به دلیل اینکه دارای کاربردهای بسیار زیادی در طبیعت می باشد، بسیار مورد توجه قرار گرفته و از آن استفاده های گسترده می شود.
کاربرد شمشاد زن در طبیعت به نوع آن بستگی دارد و هر کدام از انواع این شمشاد زنها به دلیل داشتن قدرت متفاوت کار متفاوتی را انجام میدهند.
این وسیله کاربردی تاثیر بسیاری در حفظ طبیعت داشته و به کشاورزان این امکان را داده است که بدون هیچگونه آسیب به درختان بتوانند آنها را هرس کرده و یا شاخ و برگ های زائد آنها را جدا کنند.
.
از آنجایی که گیاهان تأمینکننده غذای انسان بوده و در پاکیزگی هوا تاثیر دارند، بنابراین استفاده از وسیلهای که بتواند بدون آسیب رساندن به آنها شاخ و برگ زائد آنها را جدا کند بسیار واجب می باشد.
در اینجاست که ما میتوانیم کاربرد شمشاد زن را ببینیم و با استفاده از این وسیله، آسیب دیدن گیاهان را به حداقل ممکن برسانیم.
استفاده از شمشاد زن آنقدر گسترده بوده که میتوانیم بگوییم این وسیله یکی از وسیلههای جدانشدنی در عرصه کشاورزی و باغبانی محسوب می شود.
شاید شما نیز با شناخت کاربرد شمشاد زن به این فکر افتاده باشید که این وسیله کاربردی را از کجا می توان تهیه نمود؟
روبینیا گاردن یکی از مراکز متخصص، در زمینه فروش انواع و اقسام گلها و وسیلههای مرتبط با گل و گیاهان میباشد که با دارا بودن فروشگاه اینترنتی و هزینه بسیار مناسب که در قبال محصولات خود دریافت میکند، توانسته است توجه بسیاری از افراد را به خود جلب نماید.
این مرکز کمک میکند تا با انتخاب و خریداری مناسبترین گل و یا وسیله مرتبط با گل و گیاهان بتوانید نیاز خود را رفع نمایید.
کاربرد شمشاد زن آنقدر زیاد میباشد که در باغبانی و کشاورزی از آن به طور گسترده استفاده میشود. بنابراین اگر شما میخواهید این وسیله کاربردی را برای مصارف خود خریداری کنید میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی روبینیا گاردن و با پرداخت هزینه ای ناچیز، وسیله مورد نظر خود را خریداری کرده و در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
همچنین این مرکز میتوانند در زمینه انتخاب بهترین گل و یا بهترین وسیله برای نگهداری از گلها و گیاهان به شما با ارائه مشاوره کمک می کند.
منبع:سایت روبینیاگاردن